Vad krävs för hela straffskalan?

Samtidigt som rättegången mot stureplansprofilerna ägde rum så pågick även ett annat våldtäktsmål vid Stockholms tingsrätt.

En invandrarkvinna och hennes barn hade då under mer än tio års tid misshandlats med tänger, plankor, brinnande tändstickor och upphettade knivar och saxar. Kvinnan hade våldtagits ett par gånger i veckan och förbjudits att söka vård eftersom hon då skulle kunna komma att behandlas av en manlig läkare. Det hade gått så långt att kvinnan övervägt att ta sitt liv men hon valde livet med hänsyn till barnen.  

Tio år av misshandel och våldtäkt varje vecka resulterade visserligen i ett åtta år långt fängelsestraff, men det var uppenbarligen inte tillräckligt för att ett tio år långt maxstraff för grov våldtäkt skulle utdömas. Vad krävs egentligen för att våra svenska domstolar skall tillämpa hela straffskalan?

KDU vill att Högsta domstolen (HD) ges i uppdrag att tala om vad som krävs för att straffskalorna skall tillämpas fullt ut på de områden där det idag saknas en tydlig rättspraxis.

1 tanke på “Vad krävs för hela straffskalan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s