Lag och ordning – Ska det vara så svårt?

KDU:s rättspolitiska talesman Sara Skyttedal i kampanjvideon om trygghet på stan:

Den här veckan presenterar Kristdemokratiska Ungdomsförbundet höstens skolkampanj. Vårt budskap handlar om trygghet i skolan, hemmet och på stan. 

Unga människor i Sverige förtjänar att känna sig trygga. Därför efterlyser KDU lag och ordning. ”Lag och ordning – Ska det vara så svårt?” är inte bara titeln på KDU:s senaste kampanj utan också en berättigad fråga som vi och många unga ställer oss.

Så här lyder texten till KDU:s höstkampanj:

”Vem blev nedslagen förra helgen? Vem var hon som våldtogs? Vem funderar på en power walk men stannar inne på grund av rädsla för överfall? Vi är många som känner någon som blivit utsatt för brott. Eller så har vi själva blivit det.

Mammor som förlorar sina barn. Killar som blir handikappade för resten av livet. Tjejer som överfallits och som aldrig kommer att kunna umgås med en man som vanligt igen. Elever som får stå ut med att ”jag ska döda dig” skriks i korridoren utan att någon reagerar.

Nu får det vara nog. Du och jag har rätt att gå ut på stan utan att behöva känna oss rädda. Du ska kunna gå genom skolan utan att någon tafsar på dig. Du har rätt att förvänta dig att någon säger ifrån när du blir hotad. Polisen ska komma när du ringer. Brotten ska utredas och brottslingar ställas till svars för sina handlingar.

Det finns de som glömmer bort brottsoffren. De ursäktar brottslingarna och skyller allt på ”samhället”. KDU kan aldrig acceptera det. Alla har vi ett personligt ansvar för det man gör. Det finns saker och ting som kan öka risken för att någon ska begå ett brott, men alla människor har i slutändan ett val. Den som begår ett brott har fattat ett beslut som hon också måste ta konsekvenserna av. Brottsoffret förtjänar upprättelse. Det handlar om rättvisa.

KDU kräver lag och ordning. Vi tycker inte att det ska behöva vara så svårt. Tycker du som oss? Gå med i KDU.”

Se KDU Brommas vice ordförande Karl E. Eriksson i kampanjvideon om trygghet i hemmet:

 Se även KDU:s Victoria Altéz i kampanjvideon om trygghet i skolan.

Läs mer om Kristdemokratiska Ungdomsförbundet på www.kdu.se

2 tankar på “Lag och ordning – Ska det vara så svårt?

  1. Pingback: Regeringen rustar rättsväsendet – bättre brottsbekämpning « Christian Carlsson (kd)

  2. Pingback: 20 nya medlemmar på Bromma Gymnasium « Christian Carlsson (kd)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s