100 unga kristdemokrater

Förra helgen var en fullspäckad KDU-helg. Fredagen började med FS- kickoff  med Charlie för oss som är nya i förbundsstyrelsen. Vi åkte ut till Fjäderholmarna för att diskutera det kommande arbetet och våra individuella mål för verksamhetsåret. Det var en trevlig tur trots lite otur med vädret.

Fredagen fortsatte med förbundsstyrelsemöte kl 18.00 och därefter följde KDU:s ordföranderåd på lördagen och kampanjkickoff för KDU:s kommande höstkampanj på söndagen. Det blir en bra höstkampanj! Mer om den när KDU:s kampanjvecka drar igång.

Något som ordföranderådet arbetade flitigt med var partistyrelsens mål om 100 unga kristdemokrater på valbar plats i valet 2010. Det är ett spännande koncept för föryngring och det är ett välkommet initiativ.  Det var inte några som helst problem för ordföranderådet att finna lämpliga unga kandidater. Det intressanta blir att följa upp hur väl partiets nomineringskommittéer och medlemmarna väljer att leva upp till partistyrelsens ambition.

De norska kristdemokraterna (Krf) har prövat samma koncept tidigare. Där resulterade det hela i att 99 av de 100 unga kristdemokraterna faktiskt valdes in. Vi ska naturligtvis inte vara sämre. Vi ska vara ännu bättre och kunna stoltsera med 100 unga kristdemokrater i riksdag, kommuner och landsting efter valet 2010!

Om de kristdemokratiska nomineringskommittéerna söker inspiration för 100 unga kristdemokrater så får de gärna börja med att spana in mina kollegor i förbundsstyrelsen:

Charlie Weimers, Hammarö
Ebba Busch, Uppsala
Aron Modig, Göteborg
Sara Skyttedal, Haninge
David Högberg, Linköping
Mattias Svensson, Lund
Emma Hellbom, Göteborg
 
(Rebecca Dison, Rebecca Olsson och Jonatan Hedin har ännu inga bloggar.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s