Afghansk journalist i Expressen ”Låt svenskarna stanna hos oss”

På torsdag går det afghanska folket till val. Det säkerhetspolitiska läget i Afghanistan har allvarligt förvärrats. NATO-högkvarteret attackerades i lördags och hotbilden mot de svenska soldaterna i Afghanistan har förhöjts.

Sveriges politiska vänster kräver att Sverige drar tillbaka sina trupper från Afghanistan. KDU vill se att de svenska trupperna blir kvar. I dagens Expressen får vi afghanskt medhåll. Den afghanske journalisten och statsvetaren Abbas Daiyar vädjar i en debattartikel: ”Låt svenskarna stanna hos oss” 

Daiyar beskriver de demokratiska framstegen som den internationella närvaron möjliggjort, han beskriver hur befängd jämförelsen med Sovjet-ockupationen är och varför kriget i Afghanistan inte bara spelar roll för afghanerna utan för hela världen.

Vidare  beskriver han den internationella närvarons motståndare, varför det skulle vara ett svek att dra tillbaka trupperna och han minns den hemska tiden under talibanerna.

 ”Natostyrkorna är i Afghanistan på FN-mandat och hjälper till med uppbyggnaden av landet. Den enda grupp som motsätter sig det är talibanerna. Kapitulera inte för dem – låt de svenska soldaterna stanna”

Läs hela debattartikeln: Låt svenskarna stanna hos oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s