Kvoteringstvång med (s)

Om socialdemokraterna och vänstern vinner valet införs kvoteringstvång av privata bolagsstyrelser. Förslaget om en tvingande lagstiftning för könskvotering av bolagsstyrelse är inte att betrakta som ett löfte. Det är snarare ett allvarligt hot. Det är ett hot riktat mot det fria näringslivet.

Mona Sahlins löfte är inte bara ett hot om statliga pekfingrar. Det är också ett hån mot landets kvinnor. Som om inte de vore förmögna att ta sig fram inom näringslivet på egna meriter.

Och vem vill föresten sitta i en bolagsstyrelse bara för att hon är inkvoterad? Som om ett sådant mandat skulle ge tyngd och medföra respekt inom ramen för styrelsearbetet?

Könskvotering av bolagsstyrelser är ett bra exempel på socialism när den är som sämst. Statlig detaljreglering, en kollektivistisk människosyn och bristande tilltro till människors förmåga att påverka sin egen situation -allt i ett. 

Det är beklagligt att Mona Sahlin så grovt underskattar den kvinnliga andelen av vår befolkning. Inte vet jag vad för kvinnor Mona Sahlin omger sig med, men det är dags för socialdemokratin att skaffa sig en fräschare syn på svenska kvinnor och vad de klarar av att prestera.

Christian Carlsson
Förbundsstyrelseledamot för KDU
(Kristdemokratiska Ungdomsförbundet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s