USA och Kina enade för klimatet

De två länder som släpper ut mest växthusgaser i världen har nu enats om en gemensam klimatambition. USA och Kina har efter ett två dagar långt möte  enats om att försöka minska sina utsläpp och man lovade omvärlden och varandra ett tätare samarbete för miljön framöver. 

Sverige och resten av världen har all anledning att vara glada över nyheten. Det rör sig visserligen bara om en avsiktsförklaring och inte om några konkreta miljömål men miljöarbetet går framåt i USA och Kina. Det är ingen hemlighet att dessa aktörer måste finnas med på banan för att vi framöver ska kunna nå verkligt verkningsfulla överenskommelser rörande utsläpp och klimat.

Nu gäller det bara att hålla tummarna för att USA och Kina gör verklighet av sin gemensamma klimatambition och ser till att minska utsläppen.

2 tankar på “USA och Kina enade för klimatet

  1. ”Nu gäller det bara att hålla tummarna för att USA och Kina gör verklighet av sin gemensamma klimatambition och ser till att minska utsläppen.”

    Varför?

  2. USA och Kina släpper ut mest växthusgaser i världen. Om de minskar sina utsläpp finns det all anledning att tro att även den totala mängden utsläpp i världen minskar.

    Det råder visserligen delade meningar om hur stor inverkan vi människor faktiskt har på klimatet. Det mesta tyder ändå på att vi med våra utsläpp påverkar klimatet negativt.

    Om man tar växthuseffekten på allvar är det därför viktigt att med försiktighetsprincipen i åtanke försöka minska utsläppen.

    Därför hoppas jag att USA och Kina gör verklighet av sin gemensamma klimatambition.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s