Ordförandeskifte i KDU Stockholm Stad

Avgående och tillträdande ordförande
Jag och nya ordföranden Josefin Skyttedal

Igår var min sista dag som ordförande för KDU Stockholm Stad. Det känns märkligt. För ett och ett halvt år sedan valdes jag till ordförande för KDU Stockholm Stad. Det har varit fantastiskt roligt och stimulerande att få leda och utveckla ett av Sveriges mest framstående KDU-distrikt.

Vi har startat tre nya lokalavdelningar under det senaste året, vi har lyckats genomföra ett fullständigt generationsskifte och vi har inte minst haft väldigt trevligt tillsammans. Utan tvekan kan jag konstatera att ordförandeskapet i KDU Stockholm Stad har varit det absolut roligaste uppdraget jag haft inom KDU.

Den enda anledningen till att jag nu ändå väljer att sluta som ordförande är att det väntar nya uppdrag för min del. För att kunna göra mitt bästa i KDU:s förbundsstyrelse och i Stockholm Stads miljö- och hälsoskyddsnämnd så krävs att jag koncentrerar mitt engagemang.

Det var mot denna bakgrund som KDU Stockholm Stad igår samlades för extra distriktsstämma hemma hos Madeleine Stjernström. Många medlemmar dök upp, såväl äldre som helt nya medlemmar. Vi hade riktigt trevligt tillsammans. Ordförandeval, avtackningar, val att utöka styrelsen samt val av KDU:s toppkandidat till landstingsvalet varvades med god mat. Därefter tävlades i lekarna boule, kubb och krocket i den Stjernströmska trädgården.

Stockholm Stad spelar Boule

En enhällig distriktsstämma valde Josefin Skyttedal till ny distriktsordförande för KDU Stockholm Stad. Stort grattis Josefin! Du har mitt fulla förtroende! Ett stort grattis också till Emil Svensson som utsågs till KDU Stockholm Stads toppkandidat inför landstingsvalet och till Claudia Polstierna och Sepideh Khodarahmi som valdes till ordinarie ledamöter i den utökade distriktsstyrelsen.

Ett stort tack vill jag också rikta och det till Madeleine Blom som nu slutar som ombudsman för KDU Stockholm Stad och till distriktets medlemmar för min fina avtackningspresent.

Jag kommer att sakna distriktsstyrelsearbetet i KDU Stockholm stad. Samtidigt känns det bra att lämna ifrån sig ordförandeskapet i det här läget. Josefin Skyttedal kommer att göra ett alldeles strålande arbete för distriktet tillsammans med vice ordförandena Madeleine Stjernström och Oscar Natt och Dag .

Distriktet vilar i trygga händer och jag önskar mina vänner all lycka i sitt kommande arbetet för KDU Stockholm Stad.

Oscar Natt och Dag, Josefin Skyttedal, Madeleine Stjernström

Oscar Natt och Dag, Josefin Skyttedal och Madeleine Stjernström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s