Judas Priest och Kristdemokraterna

I söndagens Svenska Dagbladet gav Per Gudmundsson förslag på ett nytt ledmotiv för Kristdemokraterna. Gudmundsson menar att kristdemokrati och hårdrock har gemensamma nämnare och drar slutsatsen att Breaking the law med Judas Priest skulle passa utmärkt som ledmotiv för partiets omstöpning.

Inte för att kristdemokraterna skulle vara ett parti som uppmuntrar till lagöverträdelser om någon trodde det. Tvärtom. Breaking the law skulle utgöra ett passande ledmotiv därför att vi inser att ”social misär göder ungdomsbrottslighet”, som Gudmundsson uttrycker det, vilket är vad låten sätter fingret på. Kristdemokratin erbjuder dessutom konkreta åtgärder för att komma till rätta med problemet.

Breaking the law får gärna spelas i högtalarna inför nästa tal av Göran Hägglund. Ett kristdemokratiskt parti med den tuffhet, kaxighet och det självförtroende som Judas Priest står för skulle göra gott.

Den som vill läsa Per Gudmundssons reflektioner om kristdemokraterna, Judas Priest, hårdrockens toleranta konservatism, om varför Charlie Weimers och Ebba Busch är så bra eller KDU lovordas, kan göra det här:

 Något för Hägglunds iPod  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s