Kristdemokraternas dag 2009 – fantastiskt bra!

Kristdemokraternas dag under almedalsveckan 2009 har varit en klockren dag. Vi som varit på plats är grymt nöjda.

Vi började dagen med att delta i ett integrationspolitiskt seminarium arrangerat av Kristdemokraterna. Maciej Zaremba från Dagens Nyheter och kristdemokraternas Luis Abascal deltog. De talade bland annat om vikten av att ställa krav för och att uppvärdera medborgarskapet, om att höja kvalitén på SFI och inte minst om att reformera arbetsmarknadspolitiken till en mer flexibel sådan så att fler invandrare kan få in en fot på arbetsmarknaden.

Därefter följde ett klockrent seminarium av den kristdemokratiska förnyelserörelsen FFFF. Bokstavskombinationen står för frihet, flit, familj och företagsamhet. FFFF finns till för alla oss som vill arbeta för ett förändrat kristdemokratiskt parti, med en genomtänkt borgerlig samhällssyn, som inte strävar efter att trängas i den socialliberala mittenfåran eller att ”egga gamla kds:are”. Seminariet var mycket välbesökt (arrangörerna förväntade sig 40 deltagare, det kom 110 st) och seminariet lockade de flesta ledande kristdemokrater som befinner sig i Almedalen. Det bådar gott inför framtiden. Deltagare i paneldebatten var Expressens och United Minds Marie Söderqvist, Svenska Dagbladets PJ Anders Linder och kristdemokraternas egen finansmarknadsminister Mats Odell.

FFFF

Det som diskuterades var kristdemokraternas framtid och den undersökning som Demoskop och United Minds presenterade tidigare idag om Kristdemokraternas potential bland konservativa väljare. Marie Söderqvist främsta råd till kristdemokraterna var att profilera rättspolitiken i bemärkelsen fler poliser och rättvisare straff. Det är en intressant analys som Kristdemokratiska Ungdomsförbundet delar. De höstseminarium som FFFF kommer att arrangera kommer utan tvekan bli mycket spännande att följa.   

Göran Hägglunds tal var alldeles strålande. Det var tydligt, det var bestämt och det visade vart kristdemokraterna hör hemma i svensk politik. Vi tar kampen mot höga skatter, mot ofriheten, mot vänstersvängar, mot feminismen, mot flumskolan, mot tvångsdelad föräldraförsäkring  och mot kulturetablissemanget. Vi står för familjen, för det civila samhället, för människors valfrihet, för den vanliga människan, för etik och moraliskt ansvar inför våra medmänniskor i Sverige,  i omvärlden och för kommande generationer.

 Peter och Christian efter Häggkund tal
Peter Kullgren och jag själv.

Stolta och fyllda av självförtroende efter att Hägglund hade talat så var vi många som begav oss till restaurang Vinäger för att delta i Charlie Weimers mingel. ”Vem är Charlie Weimers?”. Minglet var att betrakta som något av en smygstart på Charlie Weimers personval inför valet 2010. Det bjöds på öl, vin och rosé och fantastiskt goda snittar.

Flera gäster omnämnde Charlies mingel som det bästa hittills under Almedalsveckan och jag betvivlar inte uppriktigheten i detta. Det var en positiv och trevlig stämning rakt igenom. Vi var många KDU:are och kristdemokrater på plats men också representanter från Värnpliktsrådet, Centerstudenter, Företagarna, Moderata ungdomsförbundet med flera. 

Charlie och Hakelius
Charlie Weimers och Johan Hakelius

Vad som är värt att notera är att Charlie Weimers mingel besöktes av en rad mycket tunga politiska profiler. Vad sägs om Aftonbladets Johan Hakelius, Susanna Popova, Dilsa Demirbag Sten, Svenska Dagbladets Per Gudmundsson och Sanna Rayman samt kristdemokraternas Mats Odell, och vår före detta vice ordförande Inger Davidson.

Det faktum att de stora ledarskribenterna i svensk politik intresserar sig för Charlie Weimers och hans personvalskandiatur är ett välförtjänt erkännande. Kristdemokraterna och KDU utgör ett intressant alternativ.

Ewa, Christian och Pia
Ewa Samuelsson, undertecknad och Pia Lidwall

2 tankar på “Kristdemokraternas dag 2009 – fantastiskt bra!

  1. Pingback: Kristdemokraterna – the comeback! « Christian Carlsson (kd)

  2. Pingback: Hur ska du ha det, Hägglund? « Tradition & Fason

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s