Almedalsveckan 2009 – första dagen

DSC00706
Jag och Sara Skyttedal minglar på Prime

Sitter i KDU-lägenheten i Visby på Gotland med resten av KDU gänget. Det är uppladdning för Kristdemokraternas dag i Almedalen som gäller.

Jag och KDU- Wermlands vice distriktsordförande Marcus Karlsson anlände till Visby igår kl 14.30. Gårdagen bjöd på ett riktigt intressant säkerhetspolitiskt seminarium arrangerat av försvarshögskolan om radikaliseringen av Islam i Tensta och Rosengård. Maajid Nawaz tidigare islamist från Birmingham och grundare av Quilliam Foundation och Magnus Ranstorp som nyligen publicerade en statlig utredning på det aktuella temat deltog i seminariet.

Resten av gårdagen gick i minglets tecken. Först var det alliansmingel med de borgerliga regeringspartierna och därefter väntade rosévinsmingel hos Prime. I Almedalen lyssnade vi på Mona Sahlin men inga större nyheter presenterades från socialdemokraternas partiledare. Desto mer intressant var besöket på Ratios mingel i S:t Lars klosterruin och på Gotlands bryggerier där vi hälsades välkomna med en skål av Jens och Mia Spendrup. Värdparet för kvällen bjöd på Wisbypils och temat var ”Sverige efter krisen” och boken ”Den kapitalistiska välfärdsstaten” presenterades av författaren Andreas Bergh.

Den första dagen avslutades på Innergården med att alliansens ungdomsförbund höll gemensamt mingel och fest. Det var en mycket bra stämning och kvällen bjöd på många trevliga möten med nya och gamla alliansvänner. Det var också trevligt att hinna byta några ord med värnpliktsrådets delegation. Det är alltid trevligt att träffa meningsfränder som anser att värnplikten ska bli kvar.

De fyra borgerliga ungdomsförbunden lanserade dessutom en gemensam kampanjhemsida på den gemensamma festen. Besök hemsidan på www.ungallians2010.se.

DSC00710
Sara Skyttedal, Christian Carlsson, Marcus Karlsson              

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s