Regeringsbesked bäddar för bättre luftkvalité

Näringsdepartementet lämnade idag ett glädjande besked om dubbdäck. Regeringen öppnar för att kommuner själva ska få reglera dubbdäcks-användningen på vissa gator samt den generella nationella förkortningen av perioden då dubbdäck är tillåtna .  

Beskedet innebär att vi får ännu ett kommunalt verktyg för att förbättra luften i Stockholms innerstad. Beskedet från regeringen är viktigt och kommer bli mycket betydelsefullt i arbetet för en renare luft. 

Vi vet att dubbdäckansvändning bidrar till försämrad luftkvalité. Dubbdäcken river upp partiklar och damm från våra vägar och därför är det positivt att Stockholm får ett större inflytande över hur dubbdäck bör användas och begränsas  i vår egen stad.  

Kristdemokraterna och alliansen i Stockholm Stad har tidigare verkat för att staden ska leva upp till uppsatta miljömål genom ökad spolning av gator och torg, tidigare vårstädning och dammbinding. Dagens besked bäddar för att vi än snabbare ska nå dessa miljömål om bättre luftkvalité i Stockholm.

Christian Carlsson (kd)
ers. Stockholm Stads miljö- och hälsoskyddsnämnd    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s