Midsommarhälsning

P6230009

Som kristdemokrat så uppskattar man midsommar och andra högtider då familjer och vänner kommer samman och ägnar tid för varandra. Vi kristdemokrater är övertygade om att goda traditioner stärker samhällsgemenskapen och för människor närmre varandra.

Det är dessvärre inte alla som håller med. När många av oss idag dukar fram sill, färskpotatis, jordgubbar och nubbe för att fira den svenska sommaren så muttrar förmodligen socialdemokraternas Mona Sahlin att midsommar och andra svenska traditioner bara är en ”töntig sak”. 

Så här sa Mona Sahlin i ett tal inför turiska ungdomsförbundets Euroturk: 

”Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.”

 I kristdemokraternas Sverige är svenska traditioner inte något som hör till ”töntiga saker”. Goda svenska traditioner är någonting som binder ihop och något som är av värde. Därför vill jag passa på att önska alla läsare en riktigt trevlig midsommar!