KDU:s riksmöte 2009

KDU:s riksmöte i Växjö år 2009 har varit ett av de absolut bäst arrangerade riksmötena någonsin. Mycket bra jobbat av värddistriktet KDU Kronoberg. Det bjöds på god mat, spännande förhandlingar kombinerat med kampanj och fest.

KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers bjöd på två briljanta tal. Eftersom det är tal så bör de egentligen lyssnas till, men den som vill kan läsa ”Hög tid för det personliga ansvarets återkomst” och Charlies introduktionstal med anledning av att Young Likuds ordförande Davidi Hermelin besökte KDU:s riksmöte.

Riksmötet besöktes också av äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (kd), Kristdemokraternas toppkandidat inför EU-valet Ella Bohlin och Charlotta Levay som är vice ordförande för idéinstitutet Civitas. Maria och Ella höll tal och Charlotta Levay en utbildning i kristdemokratisk ideologi.

Det fattades naturligtvis också en rad spännande politiska beslut under riksmötet. KDU beslutade exempelvis att rösta nej till en motion om att införa euron, vi röstade för att motverka skuldsättning av barn, att återupprepad brottslighet ske leda till brottets maxstraff vid tredje brottet samt att förbättra situationen för hemlösa genom att öppna härbergen för alla hemlösa oavsett kommuntillhörighet.

KDU beslutade också att stå fast vid sitt nej till NATO även om förbundet är positiv till ett nära samarbete med militäralliansen. KDU är emot IPRED men vill samtidigt att olaglig fildelning skall vara förbjudet även i fortsättningen.       

KDU beslutade att anta ett flykting, invandrings- och integrationspolitiskt handlingsprogram. Vi beslutade också att förbundsstyrelsen ska arbeta fram ett handlingsprogram om hur vi i Sverige kan motverka hedersrelaterat våld.

Sammanfattningsvis känner jag mig mycket nöjd med helgens riksmöte. Än en gång stort tack alla KDU:s medlemmar som givit mig förtroendet att sitta med i KDU:s förbundsstyrelse och tack så mycket för den fina utmärkelsen Årets Organisatör 2009!

KDU:s förbundsstyrelse:
Ordförande: Charlie Weimers
Vice ordförande: Ebba Busch
Andre vice ordförande: Aron Modig
Christian Carlsson
Mattias Svensson
David Högberg
Sara Skyttedal
Jonatan Hedin
Emma Hellbom
Rebecca Dison
Rebecca Olsson

2 tankar på “KDU:s riksmöte 2009

  1. Pingback: Post riksmöte 2009 « aronmodig.se

  2. Pingback: Andreas Olofsson » Vi hade ett fantastiskt KDU-riksmöte!

Kommentarer är stängda.