Västvärlden stod upp mot Ahmadinejad

Västvärlden stod upp när Irans president bjöd på skandal under FN mötet mot rasism. Under mötet i Genéve sa Mahmoud Ahmadinejad bland annat att ”Västvärlden har hjälpt den mest rasistiska regeringen till makten” och syftade på Israel. Så sent som i Söndags kallade han Israel för rasismens fanbärare. Tidigare har Ahmadinejad talat om att Israel måste utplånas från kartan och ifrågasatt förintelsen. 

När Ahmadinejad  passerat gränsen för förtal av Isael och väst så reste sig flera representanter från västländerna och lämnade mötet i protest. Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe valde att stanna kvar på konferensen men även han reagerade kraftfullt. Han anklagade Ahmadinejad för att ”uppvigla till hat” genom sina uttalanden om Israel. 

Västvärlden stod upp mot Ahmadinejad. De gjorde det enda rätta.