Alf Svensson: ”Tolgfors försvarspolitik orimlig”

Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson lyfter upp försvarsfrågan till debatt i Dagens Nyheter. Alf Svensson skriver tillsammans med kristdemokraten Mikael Oscarsson att försvarsminister Sten Tolgfors ”driver fram en orimlig försvarspolitik”. Det orimliga som avses den här gången är att moderaternas Sten Tolgfors håller på att frånhända sig förmågan att med flyg försvara Sveriges huvudstad. Ärna föreslås läggas ned som militär flygplats. I och med nedläggningarna av Uppsala Garnison står Sveriges huvudstad och ca 3 miljoner svenskar inom kort utan flygförsvar. Det är skrämmande. Som tur är finns det kristdemokrater som vågar ryta ifrån! 

” I debatten tycks det ibland som om historien skulle ha tagit slut. Såsom det är nu – så kommer det alltid att vara. Men vi har inga garantier för att den stabilitet vi nu upplever i vårt närområde för evigt ska bestå. Stora och dramatiska förändringar har till exempel redan skett i Ryssland.

Vi har visserligen inte något emot nyheten att några av Försvarets stridsvagnar nu stationeras på Gotland. Som många andra var vi förvånade när Gotland tidigare lämnades utan egen, tillräcklig försvarskapacitet. Men detta är inte en ursäkt för att nu lämna huvudstaden utan flygförsvar.”

Läs hela Alf Svenssons och Mikael Oscarsson debattartikel: Tolgfors driver fram en orimlig försvarspolitik