Weimers: Sluta fega om LAS

KDU:s förbundsordförande Charlie Weimers riktar en uppmaning till Kristdemokraterna på Newsmill. ”Sluta fega om LAS” lyder uppmaningen. Det är även namnet på artikeln.

En reformerad lag om anställningsskydd (LAS) och dess turordningsregler skulle innebära att färre företag  tvingades säga upp nyanställd personal som är särskilt viktig, bara för att LAS föreskriver det. En reformering skulle tillsammans med fortsatt sänkta arbetsgivaravgifter dessutom kunna leda till ett definitivt slut på den arbetsmarknadspolitik som under lång tid av socialdemokratiskt styre stängt ute de som saknat jobb och snabbt kastat ut de som försökt ta sig in på arbetsmarknaden.

Unga människor är särskilt drabbade av regleringerna i LAS. Dessutom behöver Sverige bli företagsammare och för det behöver vi ett mer gynnsamt småföretagarklimat. Ytterligare en aspekt är att dagens LAS får många mäniskor att stanna kvar på sina arbetsplatser trots att de vantrivs bara för att de vet att turordningreglerna riskerar att hålla dem utanför arbetsmarknaden om de en gång lämnat sin arbetsplats. Det bidrar förutom att människor mår dåligt till en osund cementering som motverkar den flexibilitet på arbetsmarknaden som Sverige skulle behöva. 

KDU efterfterlyser fler undantag i lagens turordningsregler. Det är därför som Weimers uppmaning till Kristdemokraterna är att sluta fega om LAS. Kristdemokraterna har fantastiskt många bra förslag för att skapa ett bättre företagsklimat. En reformering av LAS skulle inte bara bra utan också tydligt och kraftfullt. Det skulle sända helt rätt signaler till landets småföretagre, om partiet bara vågar..

Läs Charlie Weimers på Newsmill: Sluta fega om LAS

1 tanke på “Weimers: Sluta fega om LAS

  1. Pingback: Fixa ungdomsarbetslösheten « Christian Carlsson (kd)

Kommentarer är stängda.