KDU i manifestation för Israel

Nu på fredag, den 23 januari, så deltar Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i en manifestation till stöd för Israel. Manifestationen anordnas av moderata ungdomsförbundet (muf) med anledning av den senaste tidens oroligheter i mellanöstern. I och med manifestationen visar vi att vi står upp för Israels rätt att existera i fred. Israel är mellanösterns enda demokrati. Raketangreppen mot den israeliska civilbefolkningen från de palestinska terroristerna måste få ett slut. 

Den senaste tidens utveckling i Gaza som är mycket beklaglig. Vi lider med det palestinska folket, men den senaste tidens händelseutveckling kan aldrig motivera stöd åt terrorganisationen Hamas eller legitimera den antisemitism som vi ser breda ut sig. Judiska församlingar runt om i Sverige har utsatts för attentat. De uppkomna händelserna i Gaza har visat att terrorn även finns i Sverige.

Manifestationen kommer att hållas vid Blasieholmstorg 11 i Stockholm. Den börjar kl 18.00 och beräknas vara slut kl. 20.00. KDU Stockholm läns ordförande Marcus Jonsson kommer att tala. Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (m), moderata ungdomsförbundets ordförande Niklas Wykman och liberala Ungdomsförbundets Frida Metso kommer också att medverka. Besök gärna manifestationen nu på fredag den 23 januari.