CDU segrade i Hessen

De tyska kristdemokraterna i CDU inledde det man i Tyskland kallar för ”Superwahljahr 2009” på bästa tänkbara sätt. CDU tog tydligt hem segern i den västliga delstaten Hessen. Kristdemokraterna fick ungefär 37 procent av rösterna enligt de preliminära resultat som publicerades i olika tv-sändningar under gårdagen.

Socialdemokraterna SPD backade med hela 13 procentenheter till dryga 23 procent. De tyska kristdemokraterna talar nu om ”Rückwind” inför de kommande val som ska hållas i Tyskland under året. Flera delstatsval skall hållas, europaparlamentsvalet likaså och inte minst förbundsdagsvalet om åtta månader.

Svensk kristdemokrati har utan tvekan mycket att lära av CDU Desutschlands och CSU i Bayern.

Se filmen med anledning av delstatsvalet i Hessen nedan:   

Läs mer om CDU och CSU