Alf Svensson – Om kultur och tradition

njalfsonya041

Kristdemokraternas förre detta partiledare Alf Svensson ryter ifrån. Svensson rycker ut till försvar av kultur och tradition. Den här gången gör han det på SVD brännpunkt där han kritiserar en rektors beslut i Småland att vägra eleverna julavslutning i kyrkan.

Alf Svensson frågar sig följande:

” Vad håller vi på med i vårt land? Har dumhetens fundamentalister, om de nu sitter i skolstyrelsen eller i andra kulturvårdande sammanhang, för avsikt att göra barn och ungdomar urarva vår tradition och vår kultur?”

Svensson talar vidare om vikten av att ge unga kunskap om den kulturhistoria och tradition som är vår samt om vikten av förståelsen för kulturens och traditionens språk.

Läs hela Alf Svenssons artikel: Dumhetens apostlar griper in