Gör gott för en god jul

Kristdemokratiska Ungdomförbundet driver just nu sin årliga julkampanj. Det här året driver frågan om införandet av det så kallade ”Gåvoavdraget”.

Julen innebär för de flesta av oss en höjdpunkt då familjen samlas och traditioner som stärker gemenskapen uppmärksammas. Vi äter god mat, delar ut julklappar och spenderar tid med våra allra närmaste. För många andra är julen dock en mörkare tid på året då hemlöshet, missbruk och social utsatthet i allt högre grad gör sig påmind.

Vi unga kristdemokrater vill uppmuntra till riktig solidaritet, solidaritet mellan människor. Vi vet att staten aldrig kommer att göra oss  människor lyckliga eller lösa alla våra problem. Trots att välfärdssamhället är tänkt att fånga upp människor som har problem så är det många som behöver en hjälpande hand, inte i första hand ifrån staten utan ifrån sina medmänniskor.

Det krävs att vi medborgare inte bara tar ansvar för oss själva utan också för de människor som finns i vår omgivning. KDU tycker att det ska vara lätt att göra rätt och således att det borde vara enklare att handla solidariskt. Därför vill vi införa avdragsrätt på skatten för gåvor till ideella organisationer. KDU tycker alltså att man ska kunna betala lite mindre i skatt om man väljer att skänka pengar till ideella organisationer.

Vi tror att fler människor skulle ta chansen att agera solidariskt och bidra till det civila samhället om förslaget om gåvoavdraget infördes. Vi vill att fler människor ska göra gott och att fler människor ska få en god jul. Därför anser vi att den bästa julklappen regeringen kan ge svenska folket är att att lagom innan jul göra ”gåvoavdraget” till verklighet.

2 tankar på “Gör gott för en god jul

  1. Pingback: Hannah Graaf och Sankta Lucia « Christian Carlsson (kd)

  2. Pingback: KDU Bromma, Alviks torg « KDU Bromma

Kommentarer är stängda.