KDU Bromma har bildats

 

Kristdemokratiska Ungdomsförbundet i Stockholm stad fortsätter att växa sig starkt. Den 27 november 2008 startades ytterligare en lokalavdelning upp. KDU Bromma har bildats.

 

Torsdagen den 27 november startade KDU Stockholm Stad en ny lokalavdelning i Bromma. Engagerade KDU-medlemmar samlades under torsdagskvällen i Abrahamsberg för att hålla ett första årsmöte och grunda KDU Bromma. 

 

Jacob Albertsson valdes till lokalavdelningens ordförande. Jacob har i hela sitt liv bott i Bromma och han studerar också samhällsvetenskap på Blackebergs Gymnasium i sin hemort Bromma.

 

Jacob är mycket positivt inställd till sitt nya uppdrag och han ser fram emot att få leda den nystartade lokalavdelningen.

 

– Jag är övertygad om att ett förbund med traditionella värderingar har stor potential här i Bromma och jag vet att många ungdomar delar våra åsikter, säger han i en kommentar.

 

albertsson

Jacob Albertsson, Ordförande KDU Bromma.

 

Till vice ordförande för lokalavdelningen valdes Oscar Natt och Dag. Oscar läser även han samhällsvetenskapliga programmet fast på Bromma Gymnasium. Oscar ser fram emot det kommande arbetet.

– Vi kommer att vara en stark röst för familjetryggheten, försvaret och för att bevara monarkin. Jag och Jacob är sedan länge mycket goda vänner och vi kommer kunna leda KDU Bromma på ett bra sätt tillsammans, säger han.

 

Till ledamöter i styrelsen för KDU Bromma valdes Ninna Bergström och Christian Carlsson.

I och med KDU Bromma så har KDU Stockhom Stad lyckats med bedriften att starta tre nya lokalavdelningar i distriktet på mindre än tre månader.

– KDU Stockholm Stad fortsätter att vara starkt på gång. Vi har höga ambitioner för vårt distrikt och den tydliga visionen ligger fast. Det är skönt att se att vårt målmedvetna arbete ger resultat och jag är stolt över att dagens KDU är ett ungt och fräscht förbund att räkna med, säger Christian Carlsson, distriktsordförande för KDU Stockholm Stad.

Läs även hur KDU Östermalm kommenterar bildandet av KDU Bromma.