KDU Västerort startas upp

Den 25 september startades en ny KDU-avdelning upp i Stockholm Stad, nämligen KDU- Västerort. Bildandet av KDU-Västrort blir den andra lokalavdelningsstarten för distriktet på bara en månad!

Det är skönt att se att KDU-Östermalm nu får konkurrens när det gäller att göra anspråk på titeln som den hetaste avdelningen i Stockholm. Jag är övertygad om att våra lokalavdelningar i Västerort och på Östermalm kommer att sporra varandra och att det kommer leda till nya framsteg inom distriktet.

Den nya lokalavdelningen i Västerort omfattar stadsdelarna Spånga, Tensta, Hässelby, Vällingby och Kista. Själv så hade jag glädjen att personligen få närvara vid lokalavdelningens bildande. Jag fanns på plats dels som ordförande för KDU-Stockholm Stad men jag hade också blivit inbjuden att fungera som mötesordförande.

Till KDU-Västerorts första ordförande i ordningen valde årsmötet Joy Dison. Joy är bosatt i Spånga och pluggar just nu första år på Östra real där hon läser juridik. De andra som valdes att ingå i KDU- Västerorts lokalavdelningsstyrelse var Madeleine Stjernström, Viola Yousef och Rebecca Dison. 

Det var ett mycket trevligt första årsmöte med KDU-Västerort. Kaffe, te, fikabröd och levandeljus. Det var stämningsfullt och inspirerande diksussioner om lokalavdelningens framtid och dagsaktuell politik följde. Det ska bli grymt kul att se tjejerna i Västerort dra igång sitt lokalavdelningsarbete under hösten. De är laddade och distriktsstyrelsen är beredd att stötta om det behövs!

KDU-Västerorts hemsida: www.kduvasterort.wordpress.com