Strålande om försvaret Enochson

Rusta upp det svenska försvaret och överväg medlemskap i Nato! Det föreslår kristdemokraternas riksdagsledamot Annelie Enochson i det senaste numret av tidningen kristdemokraten. Hon kräver en ny politisk inriktning av regeringen för att trovärdigheten för svensk utrikes- och säkerhetspolitik ska öka!

Jag delar Enochsons analys och har själv efterlyst en ny försvarspolitik i tidigare inlägg. Enochson uttalar sig alldeles strålande om försvaret. Inte minst med tanke på den senaste tidens utveckling i Georgien:

” Man har sagt att det inte finns något yttre hot utan bara ett klimathot men det är inte sant. Ryssland är ett hot.”

” Ryssland har genom sitt agerande i Georgien visat omvärlden att man inte drar sig för att invadera sina demokratiska grannländer på folkrättsvidriga grunder.”

” Sverige måste återigen kunna freda sina egna hav och landområden för att skapa trovärdighet, men även nödvändig stabilitet.”

Annelie Enochson påpekar i artikeln att Sverige måste ha ett försvar som inte bara är ett insatsförsvar för beredskap i internationella oroshärdar utan som även kan försvara oss på hemmaplan. För att klara det vill Enochson bland annat att fler ska få göra värnplikt. Då handlar det inte om att förkorta utbildningstiden till endast 3-4 månader som socialdemokraterna så dumdristigt föreslagit. Fler ska göra militärtjänst och utbildningstiden bör vara densamma. Enochson vill också föra en aktiv diskussion om ett svenskt medlemskap i Nato!

Annelie Enochson framstår som ett ljus i det försvarspolitiska mörker som råder i Sverige. KDU vill se ett starkare försvar och det vore utmärkt om Kristdemokraternas partiledning nu valde att göra Enochsons förslag till sina. Kristdemokraterna borde inta en ledande roll i den försvarspolitiska diskussionen!