Stockholm firar 080808

Dagens datum är 080808, en trevlig dag för alla oss KDU:are som bor eller befinner oss i Stockholm. På initiativ av det tidigare finansborgarrådet i Stockholm, Kristina Axén Olin (m), så bjuds det till fest i vår kära hemstad.

Under dagen och kvällen kommer alla Stockholmare få chansen att uppleva alltifrån frukost och karaoke i Globen till dans i Stadshuset, fyrverkerier över Strömmen, konserter på Medis och i Kungsan och barnaktiviteter vid Eriksdalsbadet. Firandet avslutas först sent i natt efter att hela Stureplan spärrats av och förvandlats till ett gemensamt lounge och nattklubbsgolv. Världens främsta DJ:s kommer att framträda i form av bland andra Steve Angello och Sebastian Ingrosso!

Vi i KDU-Stockholm Stad tycker det är viktigt att Sveriges huvudstad uppmärksammas och vi tycker att dagens datum är ett utmärkt tillfälle att göra det på. Riktnumret 08 har fått många att betrakta siffrorna som en stark symbol för Stockholm.

Stockholm är med sina 1,9 miljoner invånare Sveriges enda storstad. Vi i KDU-Stockholm Stad tror att det kan vara av särskilt stor vikt för oss invånare i en så stor stad som Stockholm att hitta gemensamma tillfällen att samlas kring.

Stockholm är en stad av mångfald och olikheter men trots detta har vi ett behov av att känna gemenskap och att få visa stolthet över vår stad. Därför ser vi i KDU firandet av Stockholm 08 som något i grunden positivt.

Det är ett faktum att 080808 aldrig kommer åter men vi hoppas och tror att staden kan hitta nya vägar att stärka samhörigheten och gemenskapen i Stockholm på i framtiden!