Starkare Stockholmsfamiljer

I Stockholm införs idag Kristdemokraternas vallöfte och paradfråga vådnadsbidraget! De föräldrar som vill stanna hemma längre tid med sin barn när de är små får äntligen möjligheten.

När valfriheten nu även har nått familjens område och de socialistiska pekpinnarna sakta men säkert håller på att plockas bort från den svenska familjepolitiken hoppas KDU- Stockholm Stad att den nyvunna valfriheten ska leda till än starkare Stockholmsfamiljer.

Vi kristdemokrater ger nu stadens föräldrar möjlighet att själv styra över den egna barnomsorgen utifrån sitt barns och sin familjs förutsättningar, önskemål och behov.  Det innebär att vi tillsammans med Stockholms barnfamiljer har vunnit en stor seger över den politiska vänstern och de socialliberala krafterna i vårt land! Det är en glädjens dag idag. 

Varje famlj är precis som varje enskild människa unik. Det innebär att vi har olika förutsättningar och behov. Därför är det av största vikt att familjepolitiken präglas av valfrihet. Vissa barn trivs bra på dagis medan andra skulle må bättre om de fick spendera mer tid med sin mamma och pappa under de första uppväxtåren.

En familjepolitik som tar hänsyn till varje familjs enskilda situation och erbjuder flera olika lösningar för hur barnomsorgen ska ordnas ökar möjligheten för föräldrarna att hitta ett alternativ som passar just deras familj. På det sättet menar vi i KDU att införandet av vårdnadsbidraget inte bara leder till ökad valfrihet utan också till starkare Stockholmsfamiljer.