Valfrihet i Stockholms äldreomsorg

Stockholms äldre får nu tack vare äldreborgarrådet Ewa Samuelsson (kd) och hennes allianskollegor i Stockholms stadshus ökad valfrihet!

Från och med den 1 juli får alla stockholmare som beviljats plats i vård- och omsorgsboende möjlighet att själva välja var de vill bo. Stockholms stadshus har nu i och med detta på ett mycket imponerande sätt lyckats prestera två stora valfrihetsreformer på bara ett halvår! Först ut var reformen ”Vårdval Stockholm” och nu är det alltså dags för den stora valfrihetsreformen för våra äldre. Reformen kommer ge Stockholms äldre möjlighet att välja mellan nära 100 olika boenden!

Konkurrens mellan aktörer och äldreboenden är sunt. Det leder till ökad kvalité inom äldreomsorgen och mångfalden av boenden ökar dessutom chansen för att varje enskild ska hitta ett boende som passar just han eller henne.   

Genom att låta stockholmarna välja själv har Kristdemokraterna än en gång visat att man är ett parti som vill stärka medborgarens inflytande över den egna vardagen, över sitt eget liv. Det är glädjande!

Som ordförande för KDU – Stockholm stad är jag stolt över det arbete som Kristdemokraterna och Alliansen i Stockholms stadshus visat upp. Vi hoppas och tror att Kristdemokraterna och Alliansen är beredda att fortsätta på samma inslagna väg!