Distriktsordföranden vill se Weimers som KDU-ordförande

 

 Det var med stor glädje som vi mottog beskedet om valberedningens förslag till ny förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet. Precis som valberedningen, vill vi se Charlie Weimers väljas till ny förbundsordförande för KDU.

 

Valet av Charlie Weimers känns på många sätt självklart. Weimers har tio års erfarenhet av KDU, och han har varit aktiv på alla nivåer inom förbundet. Han har fungerat som distriktsordförande i två omgångar, visat prov på internationellt engagemang, och har erfarenhet av fem år i förbundsstyrelsen och tre år i förbundspresidiet. Dessutom har Charlie ett brett stöd internationellt, ett stöd som bland annat visar sig i att han idag representerar KDU som viceordförande i YEEP (Youth of the European Peoples Party). Weimers har en gedigen bakgrund inom partiet med såväl landstingspolitiska erfarenheter som erfarenheter från kommunpolitiken. Han fungerar exempelvis redan idag som gruppledare för Kristdemokraterna på Hammarö och har hunnit skaffa sig tre års erfarenhet från Kristdemokraternas paristyrelse. Ingen KDUare som idag är aktiv inom förbundet kommer ens i närheten av Charlie Weimers meritlista.

 

Vi som ledande företrädare för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet runt om i landet har imponerats starkt av Charlie Weimers ledarstil både under hans tid som förste vice ordförande och som tjänsteförrättande förbundsordförande. Charlie har en lyssnande och ödmjuk ledarstil där distrikten och gräsrötterna har stort inflytande. Med denna ödmjukhet är vi övertygade om att Charlie kommer vara en enande förbundsordförande som lyckas skapa ett förbund utan den segregering vi tyvärr sett tidigare.

 

De som motsätter sig Charlies kandidatur försöker ofta måla ut honom som ett högerspöke. Detta är en djupt orättvis bild. Det är ett faktum att Charlie till fullo ställer sig bakom den mitten-höger profil som KDU har, en profil med starkt fokus på familj, gemenskap och människovärde. Vi är stolta över det KDU som medlemmarna skapat och vill ha en företrädare som står bakom förbundet. En förbundsordförandes främsta uppgift är att företräda förbundet externt, därför duger ingen motkandidatur som endast består av en missnöjesförklaring av förbundets rådande politik eller politiska profil.

 

Den gedigna erfarenhet, politiska skicklighet och kompetens som Charlie Weimers besitter har gjort det enkelt för oss att stödja valberedningens förslag till ny förbundsordförande. Charlie Weimers har visat att han är rätt man att leda förbundet, han är stolt över vår politik och det märks att han är beredd att stå upp för och försvara den. Vi ser med stor glädje fram emot att välja Charlie Weimers till ny förbundsordförande och vi känner oss inspirerade av att få bli en del av ett KDU med Charlie Weimers i spetsen!

 

Johanna Sten

Ordförande KDU- Uppsala län

 

Christian Carlsson

Ordförande KDU- Stockholm Stad

 

Josefin Skyttedal

Vice Ordförande KDU- Stockholms län

 

Dag Elfström

Ordförande KDU- Östergötland

 

Sandra Åhs

Ordförande KDU- Västmanland

 

David Bruhn

Ordförande KDU- Wermland

 

Ofelia Namazova

Ordförande KDU- Örebro län

 

Mattias Svensson

Andre Vice Ordförande KDU- Skåne

 

Martina Turbic

Ordförande KDU- Södermanland

 

Anna Stina Stenbäck

Ordförande KDU- Kalmar

 

Birgitta Torstensson

Vice Ordförande KDU- Norra Älvsborg

 

1 tanke på “Distriktsordföranden vill se Weimers som KDU-ordförande

  1. Pingback: Ella, elle ne l’a pas « No size fits all

Kommentarer är stängda.