KDU, Skugge och Popova!

kdu_variant.jpg

I helgen samlades Kristdemokratiska Ungdomsförbundet för kickoff i Stockholm med anledning av förbundets senaste kampanj, ”Ovärderligt”! Dagarna bjöd på allt ifrån debatträning- och kampanjteknik till presentation av förbundets nya profilmaterial samt celebert besök i form av Expressens Linda Skugge och samhällsdebattören Susanna Popova!

Charlie Weimers höll en mycket bra presentation av kampanjen ”Ovärderligt”, en kampanj som ger utrymme för punchlines som ”Mer gemenskap och mindre stat”, ”Satsa på dig själv, men satsa också på andra” samt ”Solidariteten börjar inte i riksdagen, den börjar hos dig”. Det handlar om en uppmaning till människor att ta ansvar för sig själva och för sina medmänniskor och om ett konstaterande att politiker inte kan lösa alla människors problem. Det handlar också om att det finns vissa värden som är ovärderliga, som inte går att köpas för pengar.  

Det var som vanligt trevligt att träffa alla KDU:are från olika delar av landet och att opinionsbildarna Linda Skugge och Susanna Popova deltog bidrog helt klart till att sätta extra guldkant på det hela. Nu känner vi oss redo att vända hem till våra distrikt för att möta meningsmotståndare och för att påbörja opinionsbildandet på gymnasieskolor, i tidningar och övrig media. Det är ett arbete som jag definitivt ser fram emot!