Weimers valberedningens förslag

n632030827_625831_3425.jpg 

I dag kom då äntligen det spännande beskedet från valberedningen om vem som skulle föreslås till ny förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (KDU). Valberedningen valde att föreslå Charlie Weimers!

Beslutet kändes väntat med tanke på Weimers tio år långa erfarenhet, hans kunskap, kompetens samt att han under det senaste halvåret fungerat som tillförordnad förbundsordförande för KDU. Det finns inte någon inom förbundet som på ett bättre sätt skulle kunna leda KDU än Weimers!

Weimers är fast förankrad i den kristdemokratiska ideologin och han har ett helhjärtat engagemang för de ideologiska principerna. För detta har han redan fått flera framstående personers och chefredaktörers erkännande inom politisk media. Se exempelvis den här nyligen publicerade artikeln i Barometern., skriven av Per Dahl.

Weimers står dessutom upp för förbundets nuvarande sakpolitik och han är beredd att försvara den. Det är en förutsättning om man ska bli en bra förbundsordförande. En ordförande måste kunna lägga all sin kraft på att föra ut förbundets politik och inte i första hand sträva efter att ändra den internt eller att hålla tillbaka förbundets utveckling.

Det är min förhoppning att vi den här gången ska kunna enas kring valberedningens förslag och ställa oss bakom den kandidat som framstår som alltmer självklar. Jag har goda förhoppningar om att KDU kommer att välja Charlie Weimers till ny förbundordförande vid riksmötet i maj och jag hoppas att vi ska kunna göra det i samstämmighet. Jag skulle se fram emot att som medlem av Sveriges viktigaste ungdomsförbund få ledas av Charlie Weimers!

Christian Carlsson, Orförande KDU- Stockholm Stad

2 tankar på “Weimers valberedningens förslag

  1. Pingback: Valberedningens besked « Småländska spörsmål

  2. Pingback: Valberedningen nominerar Weimers. « Tradition och fason

Kommentarer är stängda.