KDU-kampanj – Ovärderligt!

ovarderligt_bild_1.jpg

KDU:s nya kampanj har nyligen lanserats och vi kallar den för Ovärderligt! Vi i KDU ser det som självklart att de flesta unga i Sverige vill ha möjlighet att kunna fixa en snygg frisyr eller kanske handla nya kläder inför helgen. Det många glömmer bort är dock att det även finns viktigare värden än så. Värden som är att betrakta som ovärderliga. Att ha någon som lyssnar, bryr sig om och ser just dig är några exempel.

Känslan av trygghet och gemenskap är ovärderlig och den skapas mellan människor i de nära gemenskaperna, bland vänner och inom familjen. Det är dags för en politik som stödjer familjen. För unga som känner trötthet inför ytligheten i samhället utan att för den sakens skull slutat bry sig om sitt utseende eller förlorat drivkraften att bli ekonomiskt framgångsrik, utgör KDU ett alternativ i svensk politik!

Den nya kampanjen tar också upp föreställningen om att politikerna kan lösa alla människors problem. Det är inte sant. Vissa verkar tro att mer pengar till ungdomspsykiatrin och fler vuxna i skolan automatiskt kommer leda till att fler unga människor slutar att må dåligt. Vi i KDU tror att det krävs mer än så, som att förändra samhällsklimatet och synen på våra medmänniskor!

I Sverige har det på grund av Socialdemokraternas blivit så att många förväntar sig att staten ska lösa alla människors problem. Vi behöver ändra inställning. Solidaritet och medmänsklighet börjar inte i riksdagen, den börjar hos dig!