Svensk NBG-soldat dödad

Det var med stor bedrövelse som vi genom media igår tvingades motta beskedet att en 20 årig svensk soldat avlidit under en militärövning. Övningen ägde rum på ett övningsområde nära Skövde garnison och genomfördes inom ramen för Nordic Battlegroup. Det exakta förfarandet är ännu oklart men olyckan ska ha inträffat när soldaterna övade växelvis urdragning med skarp ammunition. 

På P4 i Skövde har man idag hållt en tyst minut för den avlidne soldaten och tankarna går förståss till de nära anhöriga, vänner och till soldaterna som fanns med på plats. Många svenska soldater här hemma och i andra delar av världen utsätter sig dagligen för stora risker. Allt för att vi andra ska få leva våra liv i trygghet. Soldaternas stora insatser för att upprätthålla fred, demokrati och frihet uppmärksammas dock alldeles för sällan. Det handlar om människor som med sina insatser och risktaganden är beredda att utgöra övriga samhällets absolut yttersta skydd. Jag känner stor tacksamhet för de insatser som svenska soldater gör runt om i världen och samtidigt riktar jag nu mina tankar till den avlidne soldaten och hans familj. Min mening med detta inlägg är att hedra honom och visa den största respekt.