Bevara jultraditionerna!

Behöver man verkligen uppmuntra människor att bevara våra jultraditioner? Julen som är så djupt rotad i oss svenskar? För de allra flesta av oss är den ju faktiskt det. Julen ligger många människor alldeles särskilt varmt om hjärtat, men vänsterkrafter har på senare tid försökt avskaffa vårt traditionella jul- och luciafirande.

För att ta luciafirande som exempel så har politiska krafter från vänster velat förbjuda det med anledning av att man anser det vara en skönhetstävling. På flera andra ställen så har elever förbjudits att delta i traditionella julspel och hemma i Värmland så har en rektor i Filipstad alldeles nyligen förbjudit barnen att pynta med änglar. Det skulle nämligen vara diskriminerande mot barn som inte tror på änglar menade han.  Priset i löjeväckande utspel tar ändå diskrimineringsombudsmannen hem som uppmuntrat skolor och företag att avstå från att ställa fram adventsljusstakarna. Dessutom vill hon förbjuda skolor att hålla skolavslutningar i kyrkan.  

Vi i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet anser att det nu får vara nog med dumheterna! Vi vill bevara jultraditionerna och anser dessutom att det är viktigt att vi gör det.  Traditioner och högtider för människor närmre varandra, det ger tid till eftertanke och det bidrar till en ökad gemenskap i samhället. Med anledning av detta så har KDU nu för andra året i rad gått ut med en landsomfattande kampanj som vi kallar Fridlys julen! 

Diskrimineringsombudsmannen får gnälla bäst hon vill men imorgon är det jag som med både glädje och stolthet följer mina elever till kyrkan för att tillsammans med dem fira och uppmärksamma en något tidig andra advent!    

         

2 tankar på “Bevara jultraditionerna!

  1. Pingback: Hannah Graaf och Sankta Lucia « Christian Carlsson (kd)

  2. Pingback: KDU Bromma, Alviks torg « KDU Bromma

Kommentarer är stängda.