Det var på tiden Freivalds

Det är en lättnad för Sverige att Laila Freivalds nu tar sitt ansvar och avgår som utrikesminister! Situationen blev ohållbar, inte minst eftersom förtroendet för Freivalds var lika med noll efter flodvågskatastrofen i Sydostasien. Vi i KDU- Carlstad har tidigare varit ute och krävt utrikesministerns avgång just på grund av hennes bristande agerandet i samband med tsunamikatastrofen. Vi menar att det var på tiden att hon avgick.

Något vi beklagar är dock att statsminister Göran Persson inte tidigare insåg att uppdraget som utrikesminister var numret för stort för Freivalds. Vår före detta utrikesminister har fått utstå mycket kritik på senare tid, kritik som hon förtjänat men som hon delvis kunnat slippa om hon avgått tidigare. Det känns tråkigt, inte minst för Laila Freivalds egen skull, att ytterligare en incident på UD skulle behöva inträffa innan det var dags för henne att packa väskan och gå.

På valdagen den 17 september 2006 har svenska folket möjlighet att välja en handlingskraftig och kompetent utrikesminister. En minister inom ramen för de borgerliga partierna och Allians för Sverige! Rösta på kristdemokraterna i valet 2006!