För få poliser patrullerar gator och torg

På alldeles för många platser i vårt land tar det en evighet för polisen att nå en brottsplats. Oavsett vart i Sverige du befinner dig så tycker vi i kristdemokratiska ungdomsförbundet (KDU) att du ska kunna lita på att polisen finns där för dig, nära tillhands. Du skall kunna känna en grundläggande trygghet i din vardag. Tyvärr gör alldeles för få människor det i dagens Sverige. Här går unga tjejer runt och är rädda för att våldtas, här oroar sig äldre för att bli rånade mitt på ljusa dagen och här riskerar unga män att misshandlas till döds på väg hem från krogen.

Fler poliser löser inte allt, men faktum kvarstår att det råder polisbrist i Sverige och att det är socialdemokraterna som bär ansvaret för detta. Socialdemokraterna såg till att polisutbildningen stängdes ner under delar av 90- talet och på bara tio år, mellan 19994 och 2004, såg man även till att lägga ner över 100 av landets polisstationer.

Konsekvenserna av den oansvarigt förda politiken ser vi idag. Alltför få brott klaras upp och alltför få poliser patrullerar på gator och torg. Självklart har detta bidragit till den ökade otryggheten. Vi unga kristdemokrater har fått nog och vi är beredda att ändra på det här! Värmland behöver fler poliser. Med Kristdemokraternas senaste förslag skulle Värmland få 90st fler poliser innan år 2010! Vi kräver fler poliser nu!