Valfrihet åt familjen!

I Värmlands folkblad frågade förskoleminister Lena Hallengren för en tid sen, vem som vill ha borgarnas barnomsorg? Vi är ganska så många som vill det! Kristdemokraternas förslag om att införa kommunalt vårdnadsbidrag går t ex ut på att föräldrar själva ska kunna välja sin egen barnomsorgsform. Oavsett om man vill vara hemma längre tid med barnen, om man vill ha dem på dagis eller kanske låta barnen vara med mormor och morfar så ska det vara möjligt. Ett sånt förslag om valfrihet i barnomsorgen avfärdar man från socialdemokratiskt håll som en ”kvinnofälla”. Är det inte löjeväckande? Jag har i alla fall en tro på att dagens kvinnor själva är förmögna att välja om de vill stanna hemma längre tid med sina barn eller ej. Jag vet inte vilken kvinnosyn som råder inom (s), men de kvinnor jag känner är i inte kvinnor som låter sig hunsas, inte heller av klåfingriga s-politiker som försöker bestämma deras barnomsorg. För vilka är vårdnadsbidraget en kvinnofälla? För de kvinnor som själva skulle vilja spendera mer tid ihop med sina barn eller som vill kunna välja barnomsorgsform för sina barn? Nej, familjer klarar faktiskt bäst själva att ta beslut om den egna barnomsorgen och det måste socialdemokratin inse! Om Lena Hallengren även fortsättningsvis vill styra och ställa hur barnfamiljers vardag så tror jag valet för dessa familjer kommer bli enkelt i september 2006!

1 tanke på “Valfrihet åt familjen!

Kommentarer är stängda.